M. Àngels López Esteban

(1950)

Perfil biogràfic:

M. Àngels López, nascuda l’any 1950, és periodista titulada des de 1973. Va començar a treballar en la professió el 1972 a Diario Femenino, on va realitzar diferents tasques periodístiques, publicació que el 1975 es converteix en el rotatiu d’informació general Mundo Diario.

En aquest mitjà va ser responsable fins l’any 1980 de la informació laboral i sindical. Posteriorment treballa com a redactora de les revistes Nueva i Hogar y Moda, ambdues ja desaparegudes i al també desaparegut El Noticiero Universal, on també s’encarregava dels temes vinculats a l’àrea laboral.

El 1987 entra a formar part de la plantilla de El Periódico de Catalunya, on primer es va dedicar durant quatre anys a l’àrea d’educació i, més endavant, es va incorporar a la secció de Catalunya fins la seva prejubilació, l’abril del 2009.

És l’autora del primer estudi-informe sobre la situació laboral i professional dels i les periodistes a Catalunya, elaborat l’any 1987 per iniciativa del Col·legi de Periodistes de Catalunya.


Copyright © ADPC, 2011.