M. Eugenia Ibáñez Calle

(1946)

Perfil biogràfic:

M. Eugenia Ibáñez va néixer a Barcelona el 31 de gener de 1946.  Llicenciada en Història Contemporània, va decidir estudiar periodisme “sense una idea clara del que significa aquesta professió, atreta només per  l’afició a escriure i moguda per aquesta falsa èpica a través de la qual molts estudiants arriben a aquesta professió“, com diu ella mateixa. Va estudiar a l’escola del CICF i un any abans d’acabar els estudis va passar a formar part de la Plantilla de Diario Femenino, on va començar la seva llarga trajectòria professional entre els anys 1968 i 1972

A Mundo Diario va començar a treballar l’any 1973 a la secció de Barcelona, informació de barris, com llavors se li anomenava. Va arribar a ser subdirectora d’aquest diari i després de la crisi del Grupo Mundo va passar a treballar a la Hoja del Lunes l’any 1980, i dos anys més tard va passar a treballar El Períodico de Catalunya fins el 2006 en què es jubila.

Ha estat vocal de l’antiga Asociación de Prensa (1977); directora de premsa de voleibol durant el Joc Olímpics de 1992 i professora associada de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Membre de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya des dels seus inicis.

Col•laboradora de la revista Dones (2000-2009) i del digital www.donesdigital.cat


Copyright © ADPC, 2011.