Maria Favà Compta

(1949)

Perfil biogràfic:

Maria Favà nascuda l’any 1949. Es considera filla i militant del barri del Poblenou de Barcelona.

Comença a treballar als 14 anys i va fer deu anys de ‘pixatinters’ com diu ella mateixa, en una empresa, Vieta, on va aprendre moltes coses i va conèixer gent força compromesa en un canvi social. Va fer “pinitos” a la revista Garbo i al diari Tele/Exprés i algunes suplències al vell Diari de Barcelona. L’abril del 1976 comença fent números 0 a l’AVUI d’on en va marxar a principis del 2010, quedant-se a l’atur, en contra de la  seva voluntat. Per tant, 34 anys menys dos mesos, la major part de la seva vida laboral s’ha desenvolupat al rotatiu català l’AVUI. Al llarg d’aquests anys també ha col·laborat en altres mitjans de forma intermitent: Vindicación Feminista, Opción, Lecturas, Interviu, TV3, Catalunya Ràdio, la SER, Time Out… I durant uns vuit anys va desenvolupar les funcions de cap de premsa de la Quinta de Salut l’Aliança.

Pel que fa als temes i les seccions en les què ha treballat, quasi sempre ha escrit sobre Barcelona, que és, a més, un dels seus amors. També li agradava treballar a la secció d’economia, on hi va estar algun temps. Durant dos anys va fer tribunals i d’allà va anar (castigada, com diu ella) a Radio i Televisió on també li va saber trobar al·licients.

També ha estat membre de la Junta del Col·legi de Periodistes.

L’ofici m’ha donat moltes alegries, diu la Maria, però li retrec que m’hagi restat hores de dedicació als meus fills. Haurien de canviar molt les coses per poder compaginar, sense angunies, el periodisme i la família.
Les dones ja hem començat a fer el tomb. Els homes…no ho sé, conclou.


Copyright © ADPC, 2011.