Maite de Goicoechea Rechama

(1946-1994)

Perfil biogràfic:

Maite L. de Goicoechea va néixer a Tudela, on va estudiar Secretariat. Va venir a Barcelona al casar-se i va cursar Filosofia i Lletres. Després es va matricular a Ciències de la Informació, a la Universitat Autònoma de Barcelona, va acabar en la primera promoció de periodistes que sortien d’aquella facultat i de tot Catalunya. Mentrestant va tenir dos fills, un noi i una noia.

Des de la seva fundació, l’any 1976, va col·laborar a la revista Vindicación Feminista, tractant temes laborals.
Durant vuit anys va treballar a la revista Dunia, a la dècada dels vuitanta. Des d’aquesta publicació va donar una altra visió als temes tradicionalment femenins, afavorint una imatge més actual de les qüestions de gènere. També va ser cap de redacció de la revista Práctica.

Ens els seus últims anys va treballar per a diferents mitjans com a freelance i per a una agència.

Era sòcia de l’Associació de Dones Periodistes i col·laborava en la revista DONES de l’ADPC, en la seva primera època. Un tret que sempre la va distingir va ser el seu compromís amb el moviment feminista, no només amb militància activa, sinó també professionalment.

Una profunda depressió li va fer perdre les ganes de viure i va morir el dia 1 de desembre de 1994.


Copyright © ADPC, 2011.