Mercè Conesa González

(1953-2009)

Perfil biogràfic:

Mercè Conesa va iniciar la seva carrera el 1975 com a corresponsal de La Vanguardia a L’Hospitalet. Entre 1979 i 1981 va treballar a Ràdio Olot, i després, a la secció de tribunals de l’Avui on va tenir l’oportunitat de cobrir els judicis del 23-F i dels cas Almeria. El 1982 va entrar a El Periódico, primer per fer tribunals i a principis dels anys noranta ja cobreix temes socials i més tard també assumeix les informacions relacionades amb el medi ambient.

Va ser Premi Ofici de Periodista 2008 pel compromís i rigor que al llarg de la seva vida ha demostrat a l’hora d’informar sobre la tasca de les organitzacions no governamentals, els moviments socials i el medi ambient.

Va rebre quatre premis al llarg del 2008. Abans del d’Ofici de Periodista (desembre 2008), l’Institut Català de Drets Humans li va reconèixer la seva trajectòria professional amb la menció especial del Premi Solidaritat 2007; també va rebre el reconeixement del Consell Municipal de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona; i el Premi 1978, que va atorgar per primer cop la comunitat de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals de Catalunya.

Era una apassionada del bon periodisme i li interessa en especial el periodisme social perquè com deia ella “els poderosos sempre han tingut accés als mitjans de comunicació. El que ja no és tan clar és que el periodisme sigui capaç de processar les demandes de la gent més vulnerable”.

Membre de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya era una defensora dels drets de les dones i del periodisme fet amb mirada femenina.

Va morir el 3 de Febrer de 2009 als 55 anys d’edat víctima d’un càncer després d’haver treballat 26 anys a El Periódico.


Copyright © ADPC, 2011.