Marina Bru Puron

(1928)

Perfil biogràfic:

Va néixer a Lleó l’any 1928 i el 1961 es casa i es trasllada a viure a Barcelona.

L’any 1954 comença els seus estudis de Periodisme a Madrid. Un cop acabats comença a treballar al diari Informaciones fent crítica de cinema.

Ha estat directora de les revistes Materiales i Noche y Día, així com cap de premsa de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (1989-1991) i tinent d’alcalde de relacions institucionals (1991-1995). Directora de l’emissora municipal Ràdio Sant Boi en els seus inicis els anys 80 i vicepresidenta del Consell Assessor de RTVE a Catalunya.

Va treballar al Diario Femenino i ha col·laborat al Diari de Barcelona. Presidenta de l’Associació per a les Nacions Unides i vicepresidenta del Consell Català del Moviment Europeu, ha contribuït sostingudament a l’extensió de les llibertats i a la consolidació del progrés col·lectiu.

Ha estat redactora de la Gaceta, Mundo Ilustrado i Europa.

Molt vinculada a la lluita política i al PSC.

Membre de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, l’any 2002 va rebre el premi Rosa del Desert a la trajectòria professional.

El 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi.


Copyright © ADPC, 2011.