Maribel Álvarez López-Vega

(1935)

Perfil biogràfic:

Escriptora, periodista i locutora de ràdio. Va desenvolupar tota la seva carrera a Radio Juventud de Barcelona i RJ 2 en estereofonia. L’any 1974 va posar en antena un programa de temàtica feminista a Radio Juventud que es deia “Punto y Aparte“. També va treballar en diversos espais relacionats amb la veu, més unes petites intervencions d’imatge en sèries de TVE.

Als 13 anys va entrar en contacte amb Radio Oviedo, perquè necessitaven nois i noies joves per interpretar contes infantils en directe.

L’any 1959 es va traslladar a Barcelona on va ser contractada per Radio Juventud. Álvarez va fer una pausa per qüestions personals i va tornar l’any 1964 quan va entrar a formar part de la plantilla de locutors. La programació era musical i l la publicitat s’emetia en directe. Li van encarregar tots els indicatius de Radio Juventud.

Álvarez va treballar durant una temporada amb Pedro Ruiz en un programa d’humor creat i dirigit per ell mateix a Ràdio Barcelona. Amb Jordi Estadella va realitzar una sèrie de reportatges de contingut social. Al programa “Las tardes de Odette” va conèixer a l’actor de teatre Gabriel Agustí, qui es convertiria en la seva parella.

Destaca la seva participació el 1975 a TVE en la sèrie “Original” de la 2, realitzada per Esteban Duran i el 1984 va interpretar a Ruth Benet en “Yo robo, tú chantajeas, ella estafa y además un muerto“, també realitzada per Duran.

En la seva producció literària, hi trobem les obres següents:

·  La mordedura del sapo, 2015
·  Quién coño eres, inclòs en el volum 30 Ediciones Oblicuas, 2011
·  Se parece tanto a Humphrey Bogart, 1996
·   Háblame de Claudia, 1998
·   La balsa, relat curt guanyador del primer premi del IV Certamen de Relats Breus de Dona, organitzat per l’Ajuntament de Valladolid, inclòs en Relatos de mujer, 2002
·    Tres sillas de anea, 2003,  novel·la guardonada amb el Premi de novel·la Juan Pablo Forner de Mèrida, en la seva sisena edició
·  Los dos miraban el reloj, 2000


Copyright © ADPC, 2011.