Mar Garayoa López

(1944-1984)

Perfil biogràfic:

Mar Garayoa va néixer a Lleida l’any 1944. Va començar a estudiar a  la Facultat d’Econòmiques de Barcelona el setembre del 1962 i va ser expulsada de la Universitat després de la Caputxinada que va tenir lloc al Convent dels Pares Caputxins de Sarrià (Barcelona) i el tancament universitari posterior que van protagonitzar centenars d’estudiants el mes de març de 1966. Ella formava part del Sindicat Democràtic d’Estudiants de la Universitat de Barcelona (SDEUB) i precisament en l’esmentada reunió clandestina havia estat escollida com a dirigent del Sindicat.

L’any següent, el 1967 es trasllada a Bilbao per continuar els seus estudis d’econòmiques.

Posteriorment va cursar periodisme a l’escola Oficial de Periodisme de Barcelona, on es va graduar el 1973. Abans d’acabar els estudis va participar activament en el Grup Democràtic de Periodistes.

En el mateix any 1973 va entrar a treballar de redactora al diari La Prensa on hi va romandre fins al seu tancament el 1979.

Més tard va treballar com a cap de premsa de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va col·laborar com a periodista entre d’altres publicacions a El Món i a la revista feminista Opción (1976-1977).

Mar era una persona molt activa i compromesa en la lluita antifranquista. Va militar al Partit dels Treballadors d’Espanya (PTE).

Va morir en plena joventut, el 8 de desembre de 1984, només amb 40 anys, víctima d’un càncer.


Copyright © ADPC, 2011.